VAN DE SFEERCOMMISSIE

9 September 1934 is het 40 jaar geleden dat een aantal enthousiaste voetballers in de leeftijd van 15 tot 20 jaar Westerkwartier oprichtte. 9 September 1974 gaan we dit gebeuren met zijn allen herdenken, of liever, uitgebreid vieren. De Sfeerkommissie, die zich met de organisatie van dit Jubileum heeft belast, heeft getracht een programma van festiviteiten op touw te zetten waarbij alle leden, van Welp tot Senior en van Honkballer tot Voetballer, zich zullen kunnen uitleven.  Op de bladzijden 8 en 9 van dit Jubileumnummer van ons Weekorgaan treft u uitgebreide informatie aan over die festiviteiten. Het zal u wellicht opvallen dat in dit programma geen officiële jubileumaktiviteiten zijn opgenomen, zoals bijv. een Bestuursreceptie.  Het Bestuur heeft echter besloten aan ons 40-jarig jubileum geen officieel tintje te geven, aangezien het in haar bedoeling ligt een en ander volgend jaar te kombineren met de verhuizing naar Ockenburgh en de officiële opening van de aldaar te bouwen nieuwe klubakkommodatie. De Sfeerkommissie heeft bovendien besloten de oud-leden van onze vereniging niet bij dit jubileum te betrekken; de tijd ontbrak nl. alle oud-leden tijdig te bereiken, maar bovendien was de Sfeerkominissie van mening dat het wenselijker zou zijn de oud-leden volgend jaar te betrekken bij de verhuizings- en de openingsaktiviteitën rond onze nieuwe kleedakkkommodatie.In dit Jubileumnummer treft u verder o.m. aan een officiële bijdrage van onze voorzitter en reakties van zo maar een aantal Westerkwartierders, variërend in leeftijd van die van Welp tot Veteraan, die wij de vraag hebben voor gelegd: Westerkwartier 40 jaar, Wat zegt jou dit ?

Henk van Benthem, Gèrt van Ipenburg, Gerard van Reijsen, Dick Richter, Harry Schildkamp, Henny Smulders.

VAN DE VOORZITTER

Ik had dacht ik een aardig stukje voor het jubileumnummer geschreven. Wat persoonlijke herinneringen aan de veertig jaren die ik van A tot Z mocht meemaken en tot slot nog wat over de betekenis van een vereniging in de ware zin des woords. De commissie die verantwoordelijk was voor dit orgaan, zond  mij dat stukje terug. Er stonden al vele herinneringen in en van mij, als voorzitter, had men iets officieels verwacht. Kijk, dat is nu een stukje ontwikkeling in het verenigingsleven in veertig jaar. Een stukje gezonde democratisering. De leden kunnen iets tegen de voorzitter zeggen. Dat was vroeger minder eenvoudeig. Nu wordt hij niet eens kwaad, maar schrijft een nieuw stukje. Öfficieel”, zo mogelijk, maar wat heet officieel.Veertig jaren bestaan is bij de K.N.V.B. niet officieel meer. Pas bij vijftig jaar komen de officials met de wimpels aandragen. Dat is pas de moeite waard. Veertig niet. Dat is gewoon. Gewoon door gaan met organiseren, dan haal je het vanzelf.Dat is ook de reden, dat we dit jubileum rustig houden. Een eenvoudig jubileumnummer, wat eenvoudige feestelijkheden. Voor de leden vooral. Niet voor de officials, niet voor de buitenwacht. Die komt straks vanzelf opdraven als we een nieuw clubhuis op Ockenburgh openen. Want dat willen we: nog eenmall verhuizen naar drie in plaats van twee velden. Daar zijn enorme financiele inspanningen voor nodig, juist in ons jubileumjaar. Een goed stukje democratisering daarbij lijkt mij, dat al onze leden, ook zij die moeite met die verhuizing hebben, meewerken. Zich onmiddellijk na de feestelijkheden gaan inzetten om die laatste tien jaren naar het officiele jubileum tot een grandioos sukses te maken door er eendrachtig en sterk aan te beginnen. Laten vooral de feestelijkheden bewijzen, dat wij een springlevende vereniging zijn, waaraan iedereen deel wil hebben.                                                                                                                  

Frans Bersch,

40 JARIG JUBILEUM

Westerkwartier betekend voor mij fijn voetballen en gezelligheid, want al is er geen voetballen dan ga ik toch vaak met mijn vader, moeder, broer en zus naar het veld. Dan gaan we tafel-tennissen of flipperen of een beetje met de bal trappen. Ook vind ik tournooien en sixes erg fijn. Nu Westerkwartier 40 jaar bestaat, gaan we feestvieren en dat vind ik leuk en volgend jaar gaan we verhuizen en dan wordt het nog fijner. Ik hoop dat Westerkwartier nog lang zal blijven bestaan.

Mark Louman, Welp.

TWAALF JAAR WESTERKWARTIER…….. TWAALF JAAR ONTSPANNING!

Enige tijd geleden werd mij gevraagd mijn ervaring als lid van H.S.V. Westerkwartier voor publikatie in het jubileumnummer op papier te zetten. Toen realiseerde ik me, dat ik dit jaar aan mijn dertiende seizoen bij Westerkwartier begin. Nu terugziend naar het begin -  september 1962 - eerst als pupil, later als junior en sinds drie seizoenen als senior, dan is mijn konklusie, dat de keus Westerkwartier als vrijetijdsbesteding een schot in de roos is geweest. Twaalf jaar Westerkwartier, twaalf seizoenen, twaalf kompetities resulterend in drie kampioenschappen en geen degradaties. Tevens twaalf elftallen met daaruit voortvloeiend een inbekend aantal vrienden, nennissen en bekenden. Twaalf jaar Westerkwartier betekenen voor mij twaalf jaar trainen en voetballen, maar meer nog: twaalf jaar ONTSPANNING. Onvergetelijke momenten, zomerkampen, feestavonden, reizen naar het buitenland, met je vrienden naar het Eerste elftal kijken, zonnen in de zomer, maandagavond klubavond, duinbranden blussen, na de wedstrijd een pilsje drinken, klaverjassen en krantjes plakken, maar ook honkballen en softballen, een enkele keer een wedstrijd fluiten en ga zo maar door. Twaalf jaar bezig zijn naast de dagelijkse werkzaamheden en nu naar het dertiende, vol goede moed.

Rob Boer, Senior (selektie).

 

H.S.V. Westerkwartier 1934 - 1974:   40 JAAR

40 jaar Westerkwartier, dat is een feest dat gevierd moet worden. In de laatste veertig jaar is W.K. uitgegroeid tot een grote vereniging, daarom gaan we ook verhuizen naar Ockenburgh, waar we betere velden krijgen en een grote kantine en meer kleedkamers. Op de vaantjes van de thuistournooien stond 40 jaar en in de krantjes stond ook alles over het jubileum, dat we uitbundig gaan vieren. In september worden er feesten gevierd, dan begint het jubileum pas goed op gang te komen. Het laatste seizoen zijn er nog meer festiviteiten gewwest, o.a. een Sinterklaasavond, waar leuke spelen werden gedaan, en sixes waar het die dag regende en gaten werden geschept in het gras van de velden en ook de jeugdtournooien. Er zullen ons in september - de Jubileummaand - nog wel meer feestelijkheden te wachten staan en daarom hopen we dat W.K. een geslaagd Jubileumfeet krijgt.W.K., Hiep, Hiep, Hoera!

Erik van Kan, Pupil.

 

WESTERKWARTIER: 40 JAAR

Wanneer ik de naam Westerkwartier goed bekijk, komt deze bij mij zeer goed van pas; ik moet namelijk wanneer ik naar Westerkwartier wil, precies een kwartier fietsen en nog naar het westen ook. Het is nu voor mij zes jaar geleden dat ik op Westerkwartier kwam en dat is me tot nu toe zeer goed bevallen. Mijn eerste jaar sleet ik in het eerste of tweede welpenelftal, dat weet ik niet meer zo precies, waar ik toen de heer Vonk als leider had en van wie ik me nog herinner de uitspraken: “Jaaaaa, komaan, het kan nog best”en “Kom op, feller, feller”, die aanmoedigingen waren duidelijk bij alle hoekvlaggen te verstaan. Als trainer had ik ome John, zijn achternaam heb ik nooit geweten, van wie ik ook heel wat geleerd heb en bij wie het altijd zeer prettig trainen was. Verder was dan na iedere training en wedstrijd de heer Langeveld aanwezig om er op toe te zien dat we ons allemaal doucheten en bij die man was geen smoes te bedenken om daar onderuit te komen. Van hem herinner ik me: …dan neem je je shirt maar” en  … dan douche je maar in je voetbalbroek”; je kunt wel raden welke vragen daaraan vooraf gingen. Na een jaar Welpen, kwam ik dan in Pupillen 2, waar ik ook de reeds eerder genoemde heer Vonk als leider had. Als trainer had ik toen de heer Velders die ons altijd in zijn zwarte trainingspak trainde (“de zwarte spin”). Het tweede jaar in de Pupillen had ik de heer Velders als leider, wat weer een hele nieuwe ervaring was: bijvoorbeeld een meningsverschil met een scheidsrechter op DUNO, wat bijna op vechten uitdraaide. Maar ja, zo'n tussendoortje kan geen kwaad en het is altijd leuk hem op de training met een bepaalde opmerking daar aan te herinneren. Mijn eerste jaar in de C-klasse speelde ik in C2, de “lijder”was de heer Velders, maar als trainers kregen we nu de heren Schildkamp en Korsen, wat ook weer een nieuwe ervaring was. De trainingen werden langer en zwaarder, maar dat wende snel. Veel meer weet ik niet uit dat seizoen, wel dat de heer Velders trouwde en dat wij daar met het hele elftal naar toe gingen. Het tweede jaar in de C-klasse speelde ik in C1, waar ik een heel leuk seizoen had. Als leider en trainers had ik dezelfde heren als het voorgaande jaar. Toen dat jaar voorbij was, kreeg ik dispensatie voor de C-klasse. Dit seizoen, het seizoen '73-'74, was mijn fijnste en beste seizoen op Westerkwartier. Als leider had ik de heer Schildkamp (een fanatieke Feijenoord-supporter, wat ik heel goed kan begrijpen) en die je ook bij alle hoekvlaggen verstaat…… Dat jaar zijn we in de kompetitie tweede geworden en hebben een heel fijne tijd in Denemarken gehad die je ook niet licht vergeet. Tot nu toe heb ik, zoals wel uit mijn verslag blijkt, een fantastisch leuke tijd op W.K. gehad en ik denk wel dat zo blijven zal.

Rob van Huet, B-klasser.

 

OVERPEINZINGEN BIJ ONS VEERTIG JARIG JUBILEUM

Bij ons 40-jarig jubileum lijkt de naam Westerkwartier binnen afzienbare tijd te gaan verdwijnen. Het hoeft geen betoog, dat velen aan deze naam prettige en dierbare herinneringen zullen hebben, waarbij de naam Westerkwartier niet alleen de naam van een vereniging symboliseert, maar voor velen, in en buiten de vereniging, een begrip is, waarbij ik de vrijheid neem mezelf tot die velen te rekenen. Bij mijn aanmelding als lid van W.K. ten huize van de heer Attasio Sr., op het in onze vereniging bekend staande adres: Ribesstraat 16, werd mij al snel duidelijk dat ik in een goed geleide en gezonde vereniging was beland. Wat mij aangenaam trof was de wijze waarop men als nieuw lid in de vereniging werd opgenomen en met welk een enthousiasme onze sport bedreven werd. Dit geschiedde op een wijze waarbij W.K. als tegenstander alom werd gevreesd, maar toch als graag geziene gast werd ontvangen. Zoveel mogelijk werd getracht door gedrag, inzet en sportiviteit, zowel in als buiten het veld, de naam van Westerkwartier hoog te houden. In die tijd werden onze clubavonden gehouden in het café “De Goudenregen”, waarbij de serre was gereserveerd voor het bestuur en de vele commissies. Ik herinner me zeer goed de vermanende woorden van de heren Dittmar, van der Hoeven, de Jongh en Niemans, tezamen o.m. de technische commissie vormend, wanneer men zich in het veld niet voor de volle 100% had gegeven, hetgeen dan later verzachtend als vormverlies werd omschreven, wat tot gevolg had dat men niet in een bepaald elftal kon worden gehandhaafd. De manier echter waarop deze heren dit naar voren brachten, was W.K. waardig; een wijze welk een opvoedend sportief karakter droeg en je inspireerde het verlorengegane terrein binnen de kortst mogelijke tijd te herwinnen. Deze drukbezochte clubavonden, waarbij we soms de parkieten en andere gevogelte voor lief moesten nemen, zullen mij altijd bijblijven als de avonden, waar de echte clubsfeer heerste, welke kenmerkend was voor onze vereniging. De trainingen, onder de bezielende leiding van Jan Rolfes, werden druk bezocht, hetgeen helaas niet altijd tot uitdrukking kwam in de geleverde prestaties op het groene veld, maar de bereidheid te komen en de verantwoording tegenover de vereniging waren in ieder geval aanwezig. De oudere leden onder ons herinneren zich zeker nog de houten opstallen, waar na de wedstrijden het geschreeuw  “pompen” niet van de lucht was en waar, bij bevriezing van deze installatie, men aangewezen was  op de nabij gelegen sloot, met alle gevolgen vandien. Wanneer ik thans vaststel met welk een luxe we in de vereniging opgeven zijn en zie waaraan nog gewerkt wordt om ons optimaal voorbereid een de aftrap te laten verschijnen, dan vraag ik me onwillekeurig toch af, hoe het komt dat wij, vroeger een sterke derde klasser K.N.V.B., tot het huidige niveau zijn gekomen. Voor de leden, die het oprecht met onze vereniging menen, de taak ons terug te brengen op die plaats waar wij horen.

Jean Mees, Senior (veteraan).

 

JUBILEUMPROGRAMMA

Vrijdag 6 september

19. 00 - 22. 00 uur: ONTSPANNINGSAVOND voor Welpen, Pupillen en Bleesingjeugd in de feesttent op het veld, Bingo, een kwis en tekenfilms zullen de ingredienten van deze avond vormen.

19. 00 - 22. 30 uur: ONTSPANNINGSAVOND voor A-, B-, en |C-klassers alsmede voor de MCB- en de BRL-jeugd in het klubgebouw. Er zal als hoofdfilm een spannende Western worden vertoond, terwijl in de pauze een Bingo zal worden gespeeld.

Zaterdag 7 september

10. 00 - 11. 30 uur: VLIEGERWEDSTRIJD voor Welpen, Pupillen en Bleesingjeugd op de velden 1 en 2. Toelichting: Het is de bedoeling dat jullie thuis een vlieger maken, zoveel mogelijk zonder hulp en naar eigen idee. In het weekstencil van volgende week zullen we in het kort uiteen zetten, wat je voor het maken van een vlieger nodig hebt en waar je vooral op moet letten. Degene die de mooiste, gekste of leukste vlieger maakt wint een prijs, evenals degene die zijn vlieger het hoogst aan de hemel weet te krijgen. Als je mee wilt doen aan deze vliegerwedstrijd moet je je wel van te voren opgeven door middel van de bon op bladzijde 16. 12. 00 - 16. 00 uur: VOLKSSPELEN voor Welpen, Pupillen en Bleesingjeugd op de velden 1 en 2. Toelichting: Wat Volksspelen zijn verklappen we niet; het belooft echter erg leuk te worden. De Volksspelen zijn door de Stichting Sport en Spel uitgewerkt en zullen gespeeld worden onder leiding van een aantal studentes van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding  (Sportacademie). Als je mee wilt doen aan deze Volksspelen moet je je wel van te voren opgeven door middel van de bon op bladzijde 16.

13. 00 - 19. 00 uur: AUTOPUZZELRIT voor leden, donateurs/trices en naaste familie van jeugd- zowel als seniorleden; ook de leden van de Softball vereniging kunnen meedoen. Deelnemers dienen zich van te voren in te schrijven door middel van de bon op bladzijde 16, tenzij men zich reeds op het daarvoor bestemde formulier in het clubgebouw heeft ingeschreven. Gerekend moet worden op een inschrijfgeld van ƒ. 10,- per auto.

19. 30 - 22. 00 uur: BUFFET FROID á l'occasion du Quadragénaire Jubilé de la Société Sportive de la Haye WESTERKWARTIER.Toelichting : Koud Buffet voor leden, donateurs (-trices) en naaste familie van jeugd- zowel als seniorleden ; men moet de leeftijd van minstens 16 jaar hebben bereikt. Ook de leden van de Softballvereniging in deze leeftijdsklasse zijn welkom. Het koud Buffet komt op  ƒ. 8,- per persoon en zal plaatsvinden in de feesttent op het veld. Opgeven vooraf verplicht via de bon op bladzijde 16. Zij die zich via de bon voor het Koud Buffet opgeven, doch verstek laten gaan zullen de kosten toch dienen te voldoen. Le Buffet Froid se compose:Salade au Saumon, Salade Russe, Oeufs et Tomates farcis, Filets d'Anquille aux Crevettes, Harengs marinés, Asperges en Branches aux Jambon, Rollade de Dindon.

22. 00 - 04. 00 uur : OUDEJAARSAVONDVIERING. Dans- en feestavond voor leden, donateurs (-trices) en naaste familie van jeugd zowel als senioren ; men moet de leeftijd van tenminste 16 jaar hebben bereikt. Ook de leden van de Softballvereniging in deze leeftijdsklasse zijn welkom. In de feestttent op het veld kan worden gedanst op de muziek van Mr. Cane's Super Sterio Drive-In-Show en in het clubgebouw op de muziek van Theresia's Hot Seven (dixyland orkest).

00. 00 - 00. 05 uur: NIEUWJAARSTOESPRAAK VAN DE VOORZITTER.

Zondag 8 september

 9. 30 - 12. 30 uur: BOWLINGWEDSTRIJDEN IN Scheveningen voor A-, B- en |C-klassers, alsmede voor de MCB- en de BRL-jeugd en voor honkbalsenioren van 18 jaar en jonger. Kosten per persoon ƒ. 3,-. Inschrijven vooraf verplicht door middel van de bon op pagina 16. Verzamelen om kwart over negen vóór de Bowling in Scheveningen (Gevers Deynootsplein).

12. 00 - 18. 00 uur: ONDERLING VOETBALTOURNOOI voor senioren (voetbal en honkbal; honkbalsenioren echter van 19 jaar en ouder). Alle voetbalsenioren zullen voor dit tournooi worden opgesteld. Is men voor die dag verhinderd dan moet men op de normale wijze afschrijven bij de Elftalcommissie. Honkbalsenioren van 19 jaar en ouder worden alleen opgesteld wanneer zij zich van te voren bij de honkbalsecretaris voor dit tournooi hebben opgegeven. De opstellingen worden in het weekstencil van 5 september a.s. vermeld.

15. 00 - 15. 30 uur: In de pauze van het voetbaltournooi zal er een voetbalwedstrijd gespeeld worden door verklede Welpen en Pupillen. Welpen en Pupillen die aan deze wedstrijd mee willen doen, moeten zich opgeven door middel van de bon op bladzijde 16.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Deelnamebonnen voor de diverse festiviteiten dienen uiterlijk maandag 26 augustus a.s. in het bezit te zijn van de Sfeercommissie.

 

HET 40-JARIG BESTAAN VAN WESTERKWARTIER

Om te beginnen, Westerkwartier, van harte gefeliciteerd met je 40-jarig bestaan. In 1968 kwam ik op Westerkwartier om te voetballen, dus heb ik maar zes van de veertig jaren meegemaakt. In die tijd heb ik toch heel wat meegemaakt. Kampen, tournooien en ga zo maar door. Ook heel, heel veel trainingen; soms leuk, soms minder. Maar ik heb respect voor de mensen die al hun vrije tijd in Westerkwartier steken. Als dat vroeger ook zo was, dan moet Westerkwartier altijd al leuk zijn geweest. Als de Sint Nicolaasavonden altijd zo leuk waren, en zo kan ik doorgaan met het verleden ophalen. Dan krijgen we de leiding van Westerkwartier; die heeft Westerkwartier - hoop ik - goed geleid, al ging het soms wat minder. En Westerkwartier wordt maar groter en groter, daarom gaan we verhuizen. Ik vind het wel jammer, want we hebben zo'n gezellig hoekje, maar omdat wij hier zo fijn sporten, geloof ik niet dat het daar minder zal zijn, (misschien wel meer). Ik hoop dat Westerkwartier nog lang bestaat, want het is een fijne club.

Anton Sytsema, C-klasser.

40 JAAR WESTERKWARTIER; 12 JAAR HONKBAL

Westerkwartier bestaat reeds veertig jaar, maar kwam pas goed tot bloei toen er twaalf jaar geleden werd besloten naast een voetbalafdeling ook een honkbalafdeling op te richten. Deze honkbalafdeling bestond de eerste jaren echter voornamelijk uit senioren. Pas vier jaar geleden kwam het jeugdhonkbal bij Westerkwartier goed van de grond. In het eerste jaar kwamen we uit met een Bleesingteam (9-13 jaar). De resultaten vielen het eerste jaar nogal tegen. Maar de prestaties werden elk jaar beter en we gingen stukken vooruit. Het tweede jaar kwamen we uit in de competitie met een Roel de Mon (16-18 jaar), een BRL (14-15jaar) en een MC Bakker (13-14 jaar) team. Dit jaar is in onze vereniging vooral veel aandacht besteed aan de jeugd, wat ons veel nieuwe leden opleverde. We begonnen dit jaar met vijf Bleesing spelers en nu hebben we er ongeveer twintig. In totaal hebben we er dit jaar bijna dertig nieuwe leden bij gekregen. Tijdens de zaaltrainingen in de afgelopen winter werd de jeugd getraind door Ferry Neuteboom, werper van het Nederlandse team, en Peter van Leeuwen. Verder werd er voor de jeugd dit voorjaar een trainingskamp georganiseerd, waar enkele bekende honkballers trainingen gaven. Deze twee dingen plus het feit dat we dit jaar een werpmachine hebben gekocht geven onze leden de mogelijkheid om goed te leren honkballen.

De resultaten waren dit jaar dan ook erg goed.

Joost Jongert, Jeugdhonkballer.

 

40 JAAR WESTERKWARTIER

Bijna een halve eeuw geleden kwamen enkele mensen op het idee een voetbalklub op te richten. Daar de klub in het westen van Den Haag "gekwartierd"was, koos men voor de naam: WESTERKWARTIER.

Enkele jaren later werd het een officiële vereniging. Dat was in 1934. Nu herdenken we dat feit met enkele festiviteiten. Het is dan ook een mijlpaal in de geschie-denis van Westerkwartier. Je moet je bedenken wat voor werk er aan zo'n voetbalvereniging vast zit. Voor elk elftal een leider, die zijn vrije zaterdag of zondag spendeert aan het begelei-den van een elftal. Buiten de wekelijkse voetbalwedstrijden en trainingen doe je ook andere dingen: ijshockeywedstrijden bezoeken, voor de oudere jeugdleden toneelstukken en cabaret-voorstellingen bezoeken. Verder zijn er de reizen naar het buitenland, die altijd suksesvol zijn. Dit allemaal gaat uit van Westerkwartier via haar jeugdkommissie en leiders. Oké, niet alles gaat over rozen. Soms zijn er wel eens botsingen tussen leider en spelers, tussen trainers en spelers of spelers onderling. Maar dit alles wordt verwerkt en opgelost. Er word je geleerd te praten als het nodig is, je mond te houden als je niets zinnigs te zeggen hebt. Dit leer je van vroeg af aan. Er wordt niet alleen gevoetbald op Westerkwartier, maar ook opgevoed. Een goede samenwerkingsverband vloeit hieruit voort. En dat zijn de voornaamste bestanddelen van de goede sfeer op Westerkwartier. Daarom groeit Westerkwartier uit tot een multi-sport-vereniging. Het aantal leden groeide en groeit nog steeds. Er kwam een honkbalafdeling bij en wie weet wat er nog meer bij zal komen. Jammer alleen dat, nu we volgend jaar gaan verhuizen, onze naam zal veranderen. Maar laten we hopen dat de komende veertig jaar gelijk zullen zijn aan de eerste veertig jaren. En die eerste veertig jaren waren geweldig fijn.

Ricardo Berends, A-klasser.

 

AANDENKEN AAN HET VEERTIGJARIG JUBILEUM

De sfeercommissie hoopt, dat het jubileum voor u zo'n geslaagd festijn wordt, dat u er minstens tot het volgende jubileum met plezier aan zult terug denken. Wij willen u dan ook graag in de gelegenheid stellen in het bezit te komen van een tastbare herinnering aan dit jubileum. Wij hebben daarom een aantal artikelen uitgezocht, die u kunt bestellen:

1. BALSPORTPOPPETJE (miniatuur voetballer) in de Westerkwartier klubkleuren.

Te verkrijgen met sleutelring of zuignap (voor autoruitbevestiging). Prijs ƒ. 1,25 per stuk.

Te bestellen door overschrijving op giro 791522 t.n.v. Mej. H Smulders, Doornstraat 186, Den Haag, onder vermelding van "balsportpoppetje".

Tevens vermelden, aantal en sleutelring- of zuignapuitvoering.

2. Een set BORRELGLAZEN (6stuks), bedrukt met het jubileumembleem; tweekleurendruk. De glazen hebben een moderne strakke lijn; de hoogte is 54 mm. Prijs ƒ. 4,50 per set.

Te bestellen door overschrijving op giro 791522 t.n.v. Mej. H Smulders, Doornstraat 186, Den Haag, onder vermelding van "set borrelglazen". Tevens het aantal vermelden.

3. PARKER BALLPOINT in de kleuren zwart, blauw, rood of groen. Voorzien van gravure "H.S.V.Westerkwartier 1934 - 1974"op het metalen bovenstuk. Prijs ƒ. 10,95 per stuk.

Te bestellen door overschrijving op giro 791522 t.n.v. Mej. H Smulders, Doornstraat 186, Den Haag, onder vermelding van "Parker ballpoint". Tevens vermelden aantal en kleur.

4. STICKER Speciaal voor het 40-jarig jubileum hebben we een groot aantal stickers laten vervaardigen, voorzien van het jubileumembleem. De stickers zullen binnenkort gratis beschikbaar zijn. Over de wijze van distributie zullen in het weekstencil nadere mededelingen volgen. De sticker is uitgevoerd in de kleuren rood en zwart op een witte achtergrond.